In era tehnologiei, tu ai grija de tine!

19.06.2017 0 Comment(s) H - S.M.A.R.T.,

In era tehnologiei, tu ai grija de tine


In era tehnologiei, ai grija de tine! Stiai ca prin procesul de reciclare se economiseste intre 3 si 5% mai multa energie generata de fabricile care se ocupa cu acest proces - inclusiv daca nu se ia in calcul energia folosita pentru incinerarea deseurilor, conform dosomething.org.

Cand vine vorba de produse electronice este nevoie sa citesti eticheta completa a produsului, orice ai fi achizitionat. Fie ca este vorba de casti in-ear, Netbook, Smartwatch, mouse, baterie sau cabluri de incarcare, in momentul in care viata produsului se incheie, tine minte sa il reciclezi.
 

‘DE CE?  CU CE AJUTA?  CE TOT VORBESTI!  NU ARE ROST, DE FAPT!’ ai spune tu...

➠ Pentru a preveni posibilul impact negativ asupra mediului inconjurator si asupra sanatatii noastre si a celor din jur. 
➠ Pentru o coordonare corecta a eliminarii de deseuri, o reducere a intensitatii unui accident natural si, repetand ideea, o reducere a impactului nostru asupra mediului. 
➠ Asta e parerea ta, dar hai sa o afli si pe a mea!

60% din deseurile care ajung in cosul de gunoi pot fi, de fapt, reciclate, potrivit recycling-guide.org. Pentru un mediu mai curat si mai sanatos, eliminarea corecta a dispozitivelor electrice si electronice este una din solutii - atat de simplu. 

In prezent, la nivel general, reciclarea este metoda cu cel mai scazut grad de dificultate pentru a eficientiza consumul de resurse naturale. ADICA?!?! Atunci cand reciclezi, nu mai injuri cand vezi mizerie in jur, nu ii desconsideri pe cei din comunitatea ta, ingrijesti mediul, ai grija de viitorul tau si zambesti un pic mai usurat. 

Astfel, in societatea din ziua de azi, se poate dezvolta si un efect pozitiv al consumerismului => constientizarea impactului negativ asupra mediului inconjurator din lipsa reciclarii.

Germania este in fruntea clasamentului de reciclare pe plan european, iar Romania este pe locul 3… de la coada. Aceasta informatie este sustinuta de o statistica realizata de Agentia Europeana pentru Mediul Inconjurator - European Environment Agency (EEA).

Stii replica din celebra piesa “Rome wasn’t built in a day”; ei bine, nici o societate nu se poate transforma peste noapte. Dupa atat de multi ani de avansare tehnologica, noi, ca societate, am dezvoltat si o oarecare dependenta de gadget-uri si dispozitive electronice. 
Dar constientizarea ideii de baza ne ajuta pe termen lung, ceea ce conteaza cu adevarat.

Reciclare: dupa achizitionarea unui produs de pe www.hellsmart.com, coletul ajunge la tine impachetat in carton sau plastic. Astfel, plasticul se arunca in locul destinat special plasticului, cartonul si hartia in cel destinat special acestora si, in timp, dupa ce perspectiva de viata a produsului comandat scade, poti alege una din organizatiile specializate in acest domeniu pentru a renunta la produs. 

Pentru produsele electrice si electronice comercializate de HellSmart, exista o imagine cu semnul care indica faptul ca este recomandat sa nu fie aruncate la cosul de gunoi impreuna cu oricare alte deseuri - electronicele nu trebuie eliminate impreuna cu alte deseuri, simplu. 

Pentru a preveni posibilul impact negativ asupra mediului inconjurator si sanatatea celor din jur este o masura potrivita ca deseurile sa fie separate in mod corespunzator si reciclate in mod responsabil. 

HellSmart promoveaza utilizarea corecta a resurselor materiale. Te rugam, foloseste sistemul de colectare a deseurilor electrice si electronice care functioneaza in regiunea ta pentru produsele achizitionate pe www.hellsmart.com

Ai grija de tine!

 

Leave a Comment