TOP 10 destinatii de iarna din 10 tari europene

15.12.2017 0 Comment(s) Top 'Cum vrei sa o facem',** HS inspiration **,

TOP 10 destinatii de iarna din 10 tari europene

 

Tu ce planuri ai pentru iarna asta? Unde planuiesti sa mergi la ski? Unde ai fost si ti-a placut? Unde ai dori sa te intorci? Am ales 10 tari din Europa cu 10 statiuni de ski la munte si ghetari cu partii si atractii aparte pentru tine. Nu lasa iarna asta ca skiurile sa iti duca dorul. Imbraca-ti costumul, ia-ti echipamentul, prietenii, familia si urca pana in varf – cu siguranta vei vedea lumea diferit! 

 

 1. Andorra * Grandvalira – Statul, aflat intre Spania si Franta, are ca atractie poalele si partiile muntilor Pirinei cu peste 200 km de zapada. Conditiile perfecte de zapada intr-un climat ideal ale acestei statiuni o transforma intr-o locatie de vis pentru pasionati.
   

 2. Franta * Chamonix – Renumita statiune este situata la poalele muntelul Mont-Blanc, cel mai inalt punct din Europa – 4810 m altitudine! Este un adevarat paradis de ski si snowboard, cu multe restaurante excelente, apres-ski diversificat si activitati. Statiunea de ski, partial pe ghetar, ofera senzatii de neuitat. 
   

 3. Romania * Suior – Este situat in partea nordica a versantului Masivul Mogosa si are o lungime de 3600 m. Partiile, cu o dificultate medie, alterneaza cu zone de dificultate ridicata si portiuni line, ceea ce confera o senzatie de noutate si o oarecare adrenalina oricarui practicant a sporturilor de iarna. 
   

 4. Ucraina * Bukovel – Este una dintre cele mai interactive statiuni montane si dispune de evenimente, activitati si locatii care permit ocuparea timpului liber, pe langa schiat. Poti alege una dintre cele 56 de partii, cu altitudini de 920 m si 1372 m –  cel mai inalt punct, Varful Dovha – 1372 m.
   

 5. Slovacia * Jasna – Aceasta este cea mai cunoscuta statiune de ski si snowboard a tarii, a carei altitudini de baza incepe de la 900 m si ajunge pana la 2024 m si lungimea totala a partiilor e de 33 km – de care se pot bucura de la incepatorii la freestylerii, toti.  
   

 6. Bulgaria * Bansko – La poalele muntilor Pirin, altitudinile incep de la aprox. 1000 m, ajungand pana peste 2500 m. Aceasta este cea mai moderna statiune a tarii, dezvoltandu-se enorm in utimii ani. Sezonul de ski poate sa tina si pana la mijlocul lunii mai. 
   

 7. Austria * Solden – Este o statiune de film, de film James Bond - 'Spectre' 2015. Aceasta locatie, ghetarul Otztal din regiunea Tirol, are unele dintre cele mai mari altitudini ale partiilor. Este, de asemenea, supranumita si "Ibiza Alpilor" si a fost aleasa de 3 ori cea mai buna statiune de ski si snowboard din Austria.
   

 8. Elvetia * Pizol – Se situeaza intre 500-2250 m altitudine si este destinat, in principal, familiilor. Exista 40 km de partii. In varf, panorama extraordinara asupra Alpilor estici din Elvetia si muntilor din Voralberg, precum si asupra lacului Boden, face toti banii. 
   

 9. Suedia * Riksgränsen – Aceasta este o statiune situata in partea nordica extrema a Suediei. Aici, cu putina inspiratie si planuire din timp, la miezul noptii poti schia sub valurile multicolore ale Aurorei Boreale pe bolta cereasca. Ce poate fi mai interesant, superb si incredibil decat asta, o experienta de iarna unica.
   

 10. Italia * Cervinia – Statiunea sta la baza Muntelui Cervino ai Alpilor, la altitudini de peste 2000 m si imparte zona de ski cu Zermatt  Elvetia, conectata prin Platoul Rosa. Aici se gaseste si 'Gravity Park', cel mai mare parc-ghetar din Europa un must pentru snowboard-eri si freestyleri.

 

Ei bine, unde ti-ar placea sa schiezi sub Aurora Boreala, alaturi de James Bond sau printre freestyleri si exhibitionisti? Amintirile vor ramane mereu in mintea ta, asa ca nu ezita sa indraznesti, sa incepi sau sa experimentezi. Nu uita, fa-o, oricum ar iesi, bine sau mai putin bine, a fost o experienta si ai descoperit ceva nou!

 

 

 

 

TOP 10 destinatii de iarna din 10 tari europene_HellSmart

 

 

Leave a Comment